top of page

Про те, як нами маніпулюють у бізнесі

Я вважаю себе ідеалісткою і вірю в те, що в бізнес-переговорах люди можуть отримувати результат, максимально наближений до win-win. Досягти цього можна, підвищуючи емоційний інтелект. Над тим, як це робити саме в бізнесі, я працюю понад вісім років. У результаті цієї роботи ми разом з клієнтами створили #EQBoost - технологію для підвищення емоційного інтелекту. Книга про неї під назвою «Технологія #EQBoost: як використовувати емоційний інтелект в бізнесі та житті» вийде в кінці травня 2019 року.


Не менш важливий напрямок — знання про те, як нами маніпулюють люди, які не є

ідеалістами.


Маніпуляція можлива, коли один знає більше за іншого або має більш високий емоційний інтелект — і використовує це в маніпуляціях. Технологія EQ-Boost дозволяє розпізнавати поведінкові лінгвістичні маніпуляції.


Деякі маніпуляції використовують особливо часто і беззастережно — наприклад, таку. Уявіть собі ділове листування. Ми надсилаємо список з декількох питань партнеру, співробітнику або босові. У відповіді маніпулятора нумерації не буде — і, звісно, він прокоментує далеко не всі питання.


Найчастіше фокус нашого питання розмивається навмисно: нам дається крихта, щоб ми замовкли. Якщо ми потрапили саме в таку ситуацію і зрозуміємо це, у нас з'явиться

можливість цьому протидіяти.

bottom of page