top of page

"Мізинці" вашої команди

Вузлом максимальної напруги в команді можуть бути найспокійніші ззовні люди.



Є співробітники, які ведуть себе бездоганно, вважаються спокійними і пишаються тим, що не відчувають емоцій. На їхньому тлі люди, що відкрито проявляють свої почуття, часто втрачають в очах керівника. Небезпека ж ситуації в тім, що саме спокійні зовні люди можуть бути першопричиною конфліктів або стопперів у роботі команди.

Досвідчений коуч обов'язково відзначить члена команди, який не підвищує голос і не проявляє іншим явним способом свої емоції. У такого зовні спокійного, але закритого "Мізинця" так само багато емоцій, як і у інших, тільки транслює він їх невербально. Складність у тім, що така поведінка зазвичай не менш неприємна, страшна і руйнівна, ніж активні прояви емоцій.

А головне - така поведінка руйнує членів команди, які поруч - просто іншим, менш помітним, але не менш згубним способом. Біда у тім, що люди, які підвищують голос, відкрито показують, що їх турбує. «Мізинців» же розуміти набагато складніше, і з ними набагато складніше поруч виживати.

Якщо ми бачимо «Мізинця» і людей, які активно, голосно і відкрито зляться, то не виключена ситуація, що це злиться сам «Мізинець», але висловлюють цю злість замість нього інші члени команди, які більш відкрито демонструють свої емоції.

Якщо ви намагаєтеся зняти напругу в команді, але поки що не отримали особливого ефекту, перевірте, чи є в ній «Мізинці».

bottom of page