top of page

Про ключову різницю власників і співробітників, або Як зробити всім добре

Коли я в перший раз почула таку скаргу, я подумала — а дійсно, таких не багато. А потім поміркувала над питанням і зрозуміла: насправді їх зовсім немає.



Річ у тім, що між співробітниками різного ступеня цінності, кваліфікації та рівня — і їх

керівниками — є одне основна відмінність. Це швидкість.


Швидкість реакції на події, які відбуваються; швидкість роздумів з приводу очікуваної

відповіді на дії власника. Поки співробітник подумав про те, що непогано б відповісти на листбоса, власник встиг зробити 3-4 справи для різних проектів. Йому дійсно набагато простіше самому зробити, ніж підлаштовуватися під швидкість співробітника.


Тому співробітникам, які працюють і незадоволені негативними коментарями власника, можна побажати одне: прискорюйтеся. Відстежуйте швидкість своїх реакцій. Виміряйте її та потім боріться за неї. Придивіться до того, яка швидкість у вас, яка — у вашого керівника та у клієнта. Якщо вам написали: «Вийшли мені документи», не треба відповідати «скоро вишлю». Лист потрібно відправити відразу ж або вказати час, коли ви зможете це зробити.


Пролітаючи на літакові, власники теоретично можуть, пристосуватися до швидкості

автомобілів-співробітників. Однак частіше відбувається навпаки: власники намагаються змусити літати автомобілістів.


Технологія #EQBoost пропонує третій шлях: співробітники можуть навчитися видавати необхідну реакцію в ті проміжки часу, коли над ними пролітає літак. Тоді ні пілотові не потрібно буде пересідати на автомобіль, ні автомобілісту намагатися наздогнати літак.


Книга «Технологія EQ-Boost: як використовувати емоційний інтелект у бізнесі та житті» побачить світ у кінці травня 2019 року.


bottom of page