top of page

Чи полетять українці на Марс?

Розмова учасників моєї програми з емоційного інтелекту (EQ) в бізнесі та переговорах:

— Ой, так круто, нас розклали на атоми, — говорить один.

Його співрозмовник, який хотів зі мною працювати, відповідає:

— Ні, мені не треба на атоми, мені потрібно про бізнес.

Це основна помилка людей, які не розуміють, як важливо працювати з власними можливостями в той період, коли вони будують бізнес. Як важливо екологічно ставитися до свого ресурсу і брати допомогу в той момент, коли він на межі — нарощуючи його або використовуючи додаткову підтримку.


Які ж ми та наші бізнесмени далекі від Заходу, де заведено працювати навіть не з одним ментором, а відразу з декількома. Компанії та топ-менеджери оформлюють портфоліо, конкуруючи не тільки в якості менторів, але й у їхній кількості. А якщо ми вважаємо, що робота з ресурсом — це розкладання на атоми, і нам від цього страшно, то наскільки довго ми будемо від них відставати?


Приблизно кожні два-три місяці у світі випускають колосальні обсяги інформації про емоційний інтелект і його можливості. І закордонний бізнес відразу використовує ці масиви для ефективного лідерства, мотивації своєї команди, досягнення масштабних результатів — всього того, чого без EQ досягти вкрай складно. А ми перебуваємо на етапі, коли робота з емоційним інтелектом — це щось жахливе, що можна порівняти з розбором на атоми.


Без роботи з EQ, без підключення ресурсів не буде творчого мислення. В еру високих технологій і штучного інтелекту людина гостро потребує креативності. І той, хто буде відставати — на Марс не полетить.


Працювати з емоційним інтелектом, прокачувати власні софт-скіли, вчить методика #EQBoost. Книга «Технологія EQ-Boost: як використовувати емоційний інтелект у бізнесі та житті» вийде в останніх числах травня 2019 року.

bottom of page